Wie zijn we?

Cuisine Culinaire Maastricht heeft als doel het beoefenen van de culinaire kookkunst door haar leden in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Op de kookavonden wordt geen kookles gegeven. Het is de bedoeling van elkaar te leren en te leren door het zelf doen. Aan nieuwe leden wordt begeleiding gegeven door ervaren leden. De leiding tijdens een kookavond is in handen van een Chef de Fourneau.

Het menu is georiënteerd op de Frans/Italiaanse keuken, maar per seizoen kan er ook op een avond een menu uit een andere keuken aan bod komen. De moeilijkheidsgraad van de gerechten is wisselend, zodat er zowel voor de beginner als de gevorderde altijd wel wat te leren valt.

Tijdens een kookavond worden de aanwezige leden verdeeld over het aantal gerechten van die avond. Per groep van twee of drie leden bereidt men een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. Het menu bestaat meestal uit een 5-gangen-menu. Na het bereiden wordt begonnen met het proeven en consumeren van het eerste gerecht. Een van de koks vertelt iets over het bereiden van het gerecht en de ondervonden moeilijkheden. De confrères/consœurs geven hun mening over het gerecht (wat zou anders/beter kunnen), waarbij wordt uitgegaan van een positieve bijdrage. Na bespreking van het gerecht, wordt de tafel afgeruimd voor het volgende gerecht. Zo volgen de gerechten in het menu van een avond elkaar op. Ook de wijnen die bij de gerechten geserveerd worden, worden besproken. Na afloop van de avond zorgt men er gezamenlijk voor dat de keuken opgeruimd achterblijft (vele handen maken licht werk).

Om het lidmaatschap van de vereniging te verkrijgen wordt de volgende procedure gevolgd: Eerst kookt men als gast maximaal twee avonden bij een groep mee. In die periode kan men ervaren of men zich prettig voelt in de formule van Cuisine Culinaire Maastricht en bovenal in de sfeer van de kookgroep en de vereniging. Wil men lid worden, dan ontvangt u verder alle gegevens van de vereniging (o.a. het kooktenue, de kookavonden, de kookgroepen).

De jaarlijkse contributie van de vereniging bedraagt € 200,–. Daarnaast is er per kookavond per lid een bijdrage in de kosten van de ingrediënten en de wijn verschuldigd t.w. een bedrag van € 35,00.

Cuisine Culinaire Maastricht werkt op dit moment reeds met 3 kookgroepen, t.w. één op de dinsdag, één op de woensdag en één op de donderdag in de derde volle week van de maand. Zie voor de juiste datums de kookagenda.

De CCN is op haar beurt aangesloten bij de Conféderation Culinaire Internationale (CCI), die haar hoofdvestiging heeft in Zwitserland.