CCM

Bij Cuisine Culinaire Maastricht beoefenen we sinds 2016 de culinaire kookkunst in een gezellige en ongedwongen sfeer, koken als hobby.
De leiding tijdens een kookavond is in handen van Sylvia Vennix, Chef de Fourneau. Zij geeft uitleg over de gerechten, geeft tips over gebruik van de ingrediënten en demonstreert specifieke handelingen. Cuisine Culinaire Maastricht werkt op dit moment met 4 kookgroepen: dinsdagavond, woensdagavond, donderdagmiddag en donderdagavond (zie de kookagenda). Club Culinaire Maastricht is onderdeel van Cuisine Culinaire Nederland (CCN) en er is een intensieve samenwerking met hen.Hoe verloopt een avond?
We koken in tweetallen aan een gerecht van een 5-gangenmenu en leren zo ook van elkaar. Nieuwe leden werken samen met een meer ervaren deelnemer. Het menu en de kookindeling ontvang je ruim vooraf per mail zodat je je kunt voorbereiden. Op de avond zelf starten we tegelijkertijd om 18 uur (middaggroep om 12:30 uur). Als het voorgerecht klaar is gaan we gezamenlijk aan tafel. Het team geeft een korte toelichting en de sommelier van de avond vertelt iets over de begeleidende wijn. Daarna gaan we weer verder tot en met het dessert. Ondertussen ruimt iedereen op, wast af of springt bij daar waar een team extra handjes nodig heeft. Aan het einde van de avond worden de gerechten geëvalueerd en krijgen de teams positieve feedback.

Het menu
Het menu is meestal gestoeld op de Franse- en Italiaanse keuken, we maken echter ook uitstapjes naar Zuid Europese en de Aziatische keukens. De moeilijkheidsgraad van de gerechten is wisselend en er valt zowel voor de beginner als de gevorderde altijd iets te leren.